Wat kan het soms lastig zijn om maar steeds je wachtwoord/pincode te moeten gebruiken als je je telefoon/tablet wilt gebruiken. Als er plaatsen zijn die je vertrouwt zoals je eigen huis of je auto, dan kun je die instellen als vertrouwde apparaat. D.w.z. : Als je is deze omgeving bent, dan hoef je niet steeds in te loggen.

Het werkt op de volgende manieren

  • Lichaamsdetectie – Met deze optie blijft je apparaat ontgrendeld zolang je hem bij je draagt. (dit is geen veilige manier, omdat het niet kan zien wie het apparaat draagt)
  • Vertrouwde plaatsen – Met deze optie blijft je apparaat ontgrendeld op een vertrouwde locatie zoals je huis. (dit gebeurd door locatie bepaling via google maps, met een nauwkeurigheid van +/- 80 meter)
  • Veilige apparaten –  Met deze optie blijft je apparaat ontgrendeld via een bluetooth verbinding.  Bijv. je auto. (een portable bluetooth speaker is niet aan te raden)
  • Vertrouwd gezicht – Met deze optie kun je je apparaat ontgrendelen met je gezicht. (Deze optie is niet aan te raden. Iemand die op je lijkt of zelfs een foto is genoeg om in te loggen.
  • Voice match – Met deze optie “Oké Google” ontgrendel je je apparaat met je stem. ( Als iemand qua stem op je lijkt kan die ook ontgrendelen, dus pas op met deze optie)

De enige die ik gebruik is een vertrouwde plaats (thuis)

Deze opties zijn te vinden in  instellingen – Beveiliging (en locatie) – Smart Lock